SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Pályázati projekt | A Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló enegriaforráso...

Hoffman Hotel: A Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló enegriaforrásokra
Balaton | 2014-07-21 10:59 | Guidency

A Hoffman Hotel Kft. tulajdonában lévő Kukorica Csárda a KEOP-4.10.0/A/12 pályázat keretében 12 millió 720 ezer forint Európai Uniós támogatást nyert el energetikai rendszerének teljes körű korszerűsítésére.

A Hoffmann Hotel Kft. több évtizede működteti a balatonföldvári Kukorica Csárdát, mely turisztikai komplexumként éves szinten jelentős mennyiségű energiát használ fel hűtésre, fűtésre, illetve vízmelegítésre. A folyamatosan emelkedő vendégszám egyre magasabb energia szükségletet igényel, így a vállalkozás tulajdonosai az Európai Unió által támogatott keretből teljes körű korszerűsítést hajtott végre.

A fejlesztés során üzembe állt egy megújuló energiaforrások felhasználását lehetővé tevő, a használati meleg vizet teljes egészében biztosító Herz Firematic BioControl rendszer, mely egy különálló épületrészben került elhelyezésre, közvetlenül a csárda mellett. A rendszer fa apríték tüzelésű kazánból, egy automata csigaműves tüzelőanyag kiszállító rendszerből, és egy fűtési puffer-tárolóból áll. Ezen túlmenően a projekt keretében a DNY-i tájolású tetőfelületre Herz Sunstar Standard síkkollektor került telepítésre, mely biztosítja a napenergia befogását és az így nyert napenergia hasznosítását. A csárda megújított energiarendszere teljes mértékben megfelel az Európai Unió megújuló energia felhasználására vonatkozó elvárásainak.