SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | PR | A Nokia programozó versenyt hirdet a fiatal tehetségek megtalálására

Nokia Siemens Networks Kft.: A Nokia programozó versenyt hirdet a fiatal tehetségek megtalálására
Országos | 2015-04-10 09:38 | Nokia

A Nokia az elmúlt években több alkalommal is bővítette budapesti kutatás-fejlesztési központját, amely eredményeképpen napjainkban már közel 1400 szoftvermérnök dolgozik a mobilhálózatok fejlesztésén Magyarországon.

A Java és C++ programozási nyelvek ismeretének felmérését a sajátos magyar szórakozási forma, a szabadulós játékok világával ötvözi a Nokia Code Jam programozói verseny. A résztvevőknek programozói feladatok megoldásával kell virtuális szobákból kiszabadulni, miközben megismerhetik a Nokia történetét is.

A Nokia Code Jam versenyen 3 fős csapatok vehetnek részt, egyetemisták, főiskolások és már végzett programozók is. A verseny 2015. április 14-ig zajlik, a jelentkezés a www.topmernok.hu-n. A legjobb 33 csapat élő 24 órás döntőn vesz részt, ahol a helyszínen megismert feladatokban mérkőznek meg egymással. A győztes csapat fődíjként 1 000 000 Ft-ot nyer, valamint elutazhat a Nokia Networks egyik európai K+F központjába.

"A Nokia Networks a világ legfejlettebb mobilhálózatait kínálja. Olyan élvezetes, játékos fejlesztői kihívást szeretnénk nyújtani, amely jól tükrözi a Nokia Networks vezető szerepét, valamint elkötelezettségét a minőség és innováció iránti - foglalta össze a Code Jam célját Mihálka Gergely, a versenyt meghirdető budapesti technológiai központ vezetője.