SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | PR | Elkészült a Xerox idei nagy könyvmeglepetése

Xerox: Elkészült a Xerox idei nagy könyvmeglepetése
2017-10-31 11:59 | Good Option

Egyedülálló irodalmi mű létrehozásába fogott bele a Xerox.

A Set The Page Free elnevezéssel útjára indított programjuk 14 ünnepelt, díjnyertes író és kreatív szakember együttműködésével valósult meg, akik vállalták, hogy közösen alkotnak meg egy könyvet, ami a munka világáról és azon belül a modern munkahelyről szól. Az elkészült kötet attól lett igazán különleges, hogy a különböző múlttal, stílussal rendelkező szerzők a saját elképzelésük, perspektívájuk szerint vettek papírra a témáról vallott gondolataikat a saját fejezeteikben, így várhatóan rövid történetek, versek, dalok egyaránt helyet kaptak az oldalakon.

A könyv elkészítésében Lee Child, Joshua Ferris, Roxane Gay, Gary Shteyngart, Jonathan Ames, Billy Collins, Jonathan Coulton, Sloane Crosley, Jonathan Safran Foer, Chip Kidd, Valeria Luiselli, Alain Mabanckou, Aimee Mann és Joyce Carol Oates vett részt. A kötetet Xerox először angol nyelven, ingyenesen letölthető eBook formátumban elérhetővé tett.

A vállalat technológiája, szoftverei, illetve applikációi révén teljes körű támogatást nyújtott az íróknak, hogy ez a kezdeményezés sikerrel járjon. A cég többek között rendelkezésükre bocsátott a széles körű fordítói szolgáltatást nyújtó Xerox Easy Translator Service alkalmazását, a hangfelismerő technológiáját, illetve a felhőszolgáltatásokhoz való hozzáférést is biztosított a szkennelés, a megosztás minél egyszerűbb, könnyedebb menedzseléséhez.

"A Xerox a modern munkahelyeken zajló változások középpontjában áll. Nekünk nem az számít, hogy ki és milyen feladatot szeretne végrehajtani, hanem az, hogy az emberek zökkenőmentesen végezzék a munkájukat, bárhol is legyenek. A Set The Page Free program ezeket a kapcsolatokat hozza közelebb, és teszi átélhetővé mindenki számára." - hangsúlyozta Jeff Jacobson, a Xerox vezérigazgatója.

A Set The Page Free program a 92nd Street Y és a Worldreader nonprofit szervezetekkel közösen valósult meg. Előbbi az írók, művészek könyveinek megjelentetésén túl arra fókuszált, hogy minél szorosabb kapcsolatot építsen ki világszerte a szerzők és az olvasók közt különböző programok, digitális fesztiválok, online szemináriumok és live stream események révén. A Worldreader pedig élen jár az olvasás nemzetközi népszerűsítésében, és a hátrányos helyzetűek felkarolásában ezen a téren is. Erőfeszítéseiknek köszönhetően ma már ötven országban, több mint félmillió gyermek, illetve család ingyenesen fér hozzá a digitális könyvtárak kínálatához.

A SetThePageFree.com oldal folyamatosan frissül új tartalmakkal, szerzői videókkal, podcast interjúkkal, továbbá hírekkel a könyv megjelenésével kapcsolatban.

A program kidolgozásában, a Xerox partnerei a Y&R New York és a médiastratégiát megvalósító MEC Global voltak.