SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Rendezvény | Sikeres félévet zárt a Hungexpo Zrt.

MTI: Sikeres félévet zárt a Hungexpo Zrt.
Budapest | 2012-07-31 | MTI

Sikeresnek nevezte a Hungexpo Zrt. első félévét Ganczer Gábor vezérigazgató, aki kedden sajtótájékoztatón, Budapesten elmondta: 2,2 milliárd forint nettó árbevételt értek el, ami 45 millió forinttal több a tervezettnél.

A bevétel 75 százalékát a 16 témában rendezett saját szervezésű kiállítások adták, 25 százalékot pedig úgynevezett vendégrendezvények tesznek ki. Az első félévben 2.000 kiállító mutatkozott be a Hungexpo saját szervezésű kiállításain, a látogatók száma meghaladta a 220 ezret.

Ganczer Gábor hangsúlyozta: a válság ellenére a világos és tudatos jövőképpel rendelkező cégek élnek a kiállítás nyújtotta üzleti lehetőséggel.

A vezérigazgató kiemelte: a kiállítások megújításával, fejlesztésével sikerült elérni, hogy a látogatók és a kiállítók száma egyaránt növekedett az első félévben, és sikerült bemutatni a gazdasági aktualitásokat, a piaci folyamatokat is.

Példaként említette, hogy az AGROmashEXPO kiállításon az idén a tavalyihoz képest megduplázták a kiállítási területet, a rendezvény 20 ezer négyzetméteren zajlott, és a 25 ezer érdeklődő az utóbbi évek ezen kiállításának látogatói csúcsát jelentette. Az idén az első félévben az élelmiszeripari kiállítás, a FOODAPEST és az UKBA második alkalommal került egymás mellé, és több mint tízezren keresték fel a standokat.

A vezérigazgató értékelése szerint különösen jó látogatottsággal zajlott a horgászati, vadászati nemzetközi kiállítás, amelyet 41.720 látogató keresett fel, ez is jól mutatja, hogy a FeHoVa ma már jóval több, mint a vadászok találkozóhelye, mert a rendkívül gazdag program, a horgászat térnyerése, a környezetvédelem, az ökoszisztémák bemutatása a nagyközönség számára is érdekessé teszi ezt a kiállítást.

A március elején rendezett Utazás kiállításon, és a vele azonos időben tartott Budapest Boat Show, a Karaván Szalon és a Port.hu Bringaexpo rendezvényeken 500 kiállító és 50.000 látogató volt - mondta a vezérigazgató.

Az építőipar nehéz helyzete ellenére a Construma szakvásáron az idén a tavalyinál 4-5 százalékkal több, összesen 389 kiállító vett részt. A termékfejlesztés eredményeként az idén új kiállítások kerültek a Construma mellé, az OTTHONDesign lakberendezési vásár és az URB:ICON városfejlesztési konferencia és projektvásár. A félévet az Ipar Napjai zárták, amely mintegy 12 ezer szakmai érdeklődővel járult hozzá a látogatói összlétszámhoz - emelte ki Ganczer Gábor.

A vendégrendezvények közül a vezérigazgató kiemelte a május végén tartott FIFA-közgyűlést, ahol 209 ország 1.200 küldöttje vett részt, és hozzájuk kapcsolódott az orvoskongresszus is, amelyen 1.300-an vettek részt.

Siklósi Csaba, a Hungexpo Zrt. kereskedelmi igazgatója a második félév kiállításairól szólva elmondta, hogy a szezon a retro jegyében szervezett Budapesti Nemzetközi Vásárral indul október 3-7. között, ekkor tartják a Game4All számítógépes játék-show-t is öt témában. A Hoventa kiállítást október 16-18. között rendezik, amelyet a Service Expo üzleti szolgáltatások kiállítása, a Business Travel Show hivatásturisztikai rendezvény, a Budapest Calling nemzetközi call center szakkiállítás egészít ki. Az idei évet novemberben az Ízek és Borok Fesztivállal és a Télköszöntő Vigassággal zárják - mondta Siklósi Csaba.