SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Internet | Elkészült az első retro közösségi film

Hungexpo: Elkészült az első retro közösségi film
Országos | 2012-10-05 | Vermis

Egyedi kezdeményezést indított útjára a Hungexpo Zrt. a Budapesti Nemzetközi Vásár kapcsán.

A cég a BNV retro tematikájához kapcsolódva hirdette meg az első közösségi forgatást a kiállítás Facebook oldalán. A forgatás különlegessége, hogy mind a szereplők, mind a stábtagok a közösség tagjaiból verbuválódtak. Az alkalmi forgatócsoport elkészült a munkával: létrehozták a BNV három részes retro közösségi filmjét.

Több mint száz lelkes amatőr jelölt jelentkezett a BNV Facebook oldalán a július végi felhívásra. A BNV első közösségi filmjébe bárki jelentkezhetett főszereplőnek, statisztának, vagy stábtagnak. Kiadó volt többek között az operatőr és a hangmérnök segéd pozíció, de lehetett jelentkezni security-s, vagy "lány a mappával" pozíciókra is.
Az alkalmi forgatócsoport tagjai a forgatás napján találkoztak először. A stábtagok a legtöbb szavazatot megszerző jelöltek közül kerültek ki. A feladatot a Facebook közösség által megszavazott helyszínen, az általuk kiválasztott használati tárgyak szerepeltetésével kellett megvalósítaniuk.
A retro forgatás kiváló hangulatban telt. A kampány ötletének kidolgozásáért és megvalósításáért felelős Vermis Production egy profi operatőrt bízott meg a felvételek elkészítésével, és Spielmann Gábort kérte fel a rendezői feladatok ellátására.
A stáb keményen dolgozott, a főszereplő pedig spontán módon ontotta a retro tárgyakkal kapcsolatos meglátásait. Gyuri, a régi használati eszközök guruja komoly népszerűségre tett szert a közönség körében. A felvételekből készült három részes reklámsorozat az interneten már megtekinthető.
A filmben idézett életérzés az idei vásáron visszaköszön, hiszen az október 3-7. között megrendezésre kerülő BNV a retro jegyében várja a látogatókat tartalmas programokkal és szórakozási lehetőséggel.
A filmek megtekinthetők a www.bnv.hu honlapon