SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Pályázati projekt | Több mint egymilliárd forintos fejlesztés a Philips tamási...

MTI: Több mint egymilliárd forintos fejlesztés a Philips tamási üzemében
Országos | 2013-06-28 12:50 | MTI

Több mint egymilliárd forintos projekt keretében fejleszti a LED alapú világítástechnikai részlegét a Philips IPSC Tamási Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a cég az Új Széchenyi Terv 496 millió forintos támogatásával összesen egymilliárd 169 millió forintos beruházással átalakítja az üzem két csarnokát, tesztelő labort és porfestő üzemet építenek, illetve sóködkamrát hoznak létre. A teljes kivitelezés várhatóan 2013. novemberben fejeződik be. A projekt célja a LED alapú világítástechnikai rendszerek fejlesztését végző kutatás-fejlesztési részleg létrehozása, és az egyedileg testre szabható LED-technológiájú megoldások gyártó kapacitásának kialakítása; a gyáregység három éven belül európai szintű termelési központtá kíván válni a testreszabott LED-termékek szállítójaként - írták.

A tamási üzem 2008-ban a Partners in Lightning International 2007-es felvásárlásával lett a Philips professzionális lámpatestek üzletágának egyik fontos gyártóbázisa, ahol a cég korábbi közlése szerint elsősorban beltéri felhasználásra szánt lámpatestek készülnek. A Philips IPSC Tamási Kft. a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálatának adatai szerint 2012-ben 8 milliárd 749 millió forint - több mint 90 százalékban exportból származó - nettó árbevételt ért el, ami 98 millió forinttal haladta meg az előző évi nettó árbevételt. A cég adózott eredménye tavaly 257 millió forint volt, ami több mint 400 millió forinttal maradt el a 2011-es adózott eredménytől.