SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Pályázati projekt | Bővítette kapacitását a Dunitalia

MTI: Bővítette kapacitását a Dunitalia
Országos | 2014-05-09 11:07 | MTI

Megduplázta termelőkapacitását a pápai székhelyű Dunitalia Kft. egy 2012-ben indult, mintegy 420 millió forintos technológiai fejlesztésnek köszönhetően - közölte a cég pénteken az MTI-vel.

A kft. az Új Széchenyi Terv keretében 109,02 millió forint támogatást nyert a beruházáshoz. A projekt keretében a textilgyártáshoz légsugaras szövőgépeket állítottak üzembe, amelyekkel az eddig Kelet-Ázsiából importált szöveteket most már Magyarországon gyártják. Így a termelés költséghatékonyabbá vált és a minőség ellenőrzése is egyszerűbb - tájékoztatott Takó Ibolya, a Dunitalia Kft. beszerzési vezetője.

A beruházással a cég 173 munkahelyének megőrzése mellett 30 új munkahellyel növelte a dolgozói létszámot. A 100 százalékban az olasz Martinelli Ginetto S.p.A. tulajdonában lévő cég bérmunkában, túlnyomó részben exportpiacra dolgozik; elsősorban lakástextíliákat állít elő.

A Dunitalia Kft. 2012-ben 1,174 milliárd forintos árbevétel mellett 218,628 millió forint adózott eredményt ért el. Takó Ibolya tájékoztatása szerint a cég 2013-as árbevétele a kapacitásnövelésnek is köszönhetően 2,043 milliárd forint volt, az adózott eredmény pedig 388,037 millió forint. A cég az idei évben is az árbevétel emelkedésére számít - tette hozzá.