SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Üzlet | Az Alaska Airlines vásárolja fel a Virgin Americát

MTI: Az Alaska Airlines vásárolja fel a Virgin Americát
Külföld | 2016-04-11 15:15 | MTI

Az Alaska Airlinest is birtokló Alaska Air Group veszi meg a Virgin Americát, és ezzel a nyugati part legnagyobb légitársaságát hozzák létre napi 1200 járattal.

Az Alaska Airlines honlapján hétfőn közöltek szerint az üzleti értéke 4 milliárd dollár, az összeolvadás után a cégek megtartják saját arculatukat, de a járatokat egy üzemelési engedély (AOC) alatt közlekedtetik.

Az új társaságnak 280 gépes flottája lesz, amellyel napi 1200 járatot üzemeltetnek majd seattle-i, San Franciscó-i, Los Angeles-i, anchorage-i, alaszkai és portlandi bázisaikról.

A tranzakciót várhatóan 2017 év elejéig zárják le, a tervek szerint a társaság ezt követően 7 milliárd dollárt is meghaladó árbevételt érhet el, utasszáma 39 millió lehet.

A Virgin America az elmúlt évben 1,5 milliárd dollár árbevétel mellett 177 milliós, míg az Alaska Airlines 5,5 milliárdos árbevétel után 1,3 milliárdos üzemi eredményt könyvelt el.