SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | PR | Tizenkét vállalkozásnak adták át idén a Genius Loci díjat

MTI: Tizenkét vállalkozásnak adták át idén a Genius Loci díjat
2019-04-22 08:28 |

Tizenkét vállalkozásnak adta át idén a Matehetsz a fiatal tehetségeket támogató példaértékű vállalati programok és sikeres együttműködések elismerésére létrehozott Genius Loci díjat.

A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták, a "hely szelleme" díjra Kárpát-medence szerte mintegy 1400 tehetségpont jelölhette azokat a vállalkozásokat, amelyek támogatják a tehetséggondozást és a tehetséges fiatalok versenyképes tudásának megteremtését.

A díjakat három kategóriában a Matehetsz által felkért öttagú zsűri döntése alapján ítélték oda a vállalkozásoknak és vállalkozóknak - tették hozzá.

A kreatív, tehetséges munkatársak toborzása, magas színvonalú képzése és megtartása fontos része a vállalatok versenyképességének, ezért társadalmi felelősségvállalási programjaikban egyre több helyen jelenik meg a fiatal tehetségek támogatása - írták.

A közlemény szerint Bajor Péter, a Matehetsz ügyvezető elnöke a díjátadón azt mondta, a tehetségek támogatása a Nemzeti Tehetség Programon keresztül már több mint tíz éve kiemelt nemzeti ügy. A programot egyre többen támogatják személyijövedelem-adójuk egy százalékával, de fontos, hogy a tehetséggondozásba a cégek is bekapcsolódjanak - hangsúlyozta.

A díj célja, hogy értékelje a Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta területein működő üzleti vállalkozásoknak és vállalkozóknak a tehetségek támogatásáért tett erőfeszítéseit. A díjjal fel akarják hívni a figyelmet az innovatív kezdeményezésekre, a jó gyakorlatokra, amelyekkel az üzleti vállalkozások és vállalkozók hozzájárulnak a tehetségsegítő intézmények, szervezetek munkájához, a fiatalok tehetségének kibontakoztatásához és a tehetségek számára vonzó társadalmi környezet kialakításához - olvasható a közleményben.

A nemzeti kategóriában a Tungsram Operations Kft., a regionális kategóriában a Diehl Aviation Hungary Kft., a HOLD Alapkezelő Zrt., a LEGO Manufactoring Kft., a Robtron Elektronik Trade Kft. és a Tolnagro Állatgyógyászati Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., a helyi kategóriában pedig a Ford Közép- és Kelet-Európai Kft., a NEMAK Győr Alumíniumöntöde Kft., ifjabb Nemes Péter, a PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zrt., a RAMIVO Manufacturing Hungary Kft. és a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. kapott díjat.